x
Пътуване из града

Къде да заведем децата в София?

Къде да заведем децата в София?
  • Публикуванооктомври 4, 2023

София е град с многолика култура и история, но освен това има и безброй възможности за забавления на децата. Независимо дали сте родител, баба, дядо, или просто имате възможност да прекарате уикенда с малчугана, може да го заведете на много интересни места в столицата.

Тематични площадки за деца в София

В града има изградени просторни, богати и цветни детски паркове, които са идеални за провокиране на активността. Ето някои от тях:

  • приключенски парк „Коколандия“ – въжени кръгове, бънджи, стена за катерен, мини голф игрище, батут и други забавления за деца от различни възрастови групи;
  • парк “Боби и Кели” – представлява луна парк и се помещава на около 5200 кв.м. Разполага с над 30 вида атракции, от които – влакове, надуваеми пързалки, кули, въртележки и други.

Тези места за малки и по-големи деца в София предлагат разнообразни и интересни дейности, като създават уникална атмосфера за игра и забавление. Освен местата с атракциони, може да ги заведете в някой озеленен парк, подходящ за пикник сред природата.

Избор на детски театър в столицата

София притежава богата гама от детски театри, които предоставят вълнуващи и образователни представления. Къде да ги заведете?

  • Столичен куклен театър – тук ще се насладите на специални детски представления с кукли;
  • Младежки театър „Николай Бинев“ – отличава се със своята специална програма за най-малките, където те може да гледат постановки като „Алиса в страната на чудесата“, „Пинокио“, „Хензел и Гретел“ и „Ние, врабчетата“ на голяма сцена;
  • „199“, “Възраждане”, София – всички тези театри предлагат постановки, предназначени за подрастващи.

Детските представления дават възможност на деца от различни възрасти да се докоснат до магията на изкуството и да обогатят своите емоционални и културни хоризонти.

Образователни работилници и събития

За родителите, които искат да комбинират забавление с обучение, София предлага множество варианти. Ето къде би им било интересно да ги заведете:

  • планетариум “Андромеда” – иновативен дигитален планетариум, в който малки и големи може да се потопят в невероятно космическо преживяване. Там децата по интересен начин ще научат повече за въздействието на Слънцето, за Луната и за Вселената като цяло;
  • Арт ателие за малки художници от „VIVACOM Art Hall Oborishte 5“ – темите през различните седмици се променят, като фокусът е върху художници като Пикасо и Жорж Брак.

София е град, който предлага разнообразие от интересни места – от приключенски площадки до образователни събития, където, ако ги заведете, ще може да прекарате качествено време с малчуганите. 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *