x
Пазаруване

Как да изберем и поддържаме идеалното кожено яке

Как да изберем и поддържаме идеалното кожено яке
 • Публикуваноянуари 30, 2024

Модните тенденции се менят ежегодно. Някои облекла обаче са били модерни преди много години, актуални са сега и ще останат така за дълъг период от време. Такива са мъжките кожени якета – емблематична връхна дреха, подходяща за всеки мъж.

Но как да изберете идеалното мъжко кожено яке и по какъв начин да се грижите за него, за да се запази качеството на кожата? От онлайн магазин за качествено българско облекло Теодор споделят повече за избора и поддръжката.

Кои фактори да вземете предвид при избор на мъжко кожено яке?

Изборът е много труден, особено при наличието на такова голямо разнообразие от модели, които ще откриете в света на модата. За да вземете правилно решение, трябва да съобразите следните фактори:

 1. Вид на кожата
  Ще откриете както модели от естествен, така и от еко материал, познат още като синтетичен. Сравнете предимствата на двата варианта и изберете.
 2. Стил
  Помислете дали търсите по-официален или спортно-елегантен стил. Това зависи от личните предпочитания, както и от дрехите в гардероба ви и начина на комбинирането им.
 3. Сезон
  Предлага се разнообразие от пролетно-летни и есенно-зимни модели. Преценете каква степен на топлоизолация и дебелина на материята търсите. Мъжките кожени варианти за зимата често имат и допълнителни елементи, като яка и качулка, за защита през студените месеци. Пролетно-летните са по-тънки и осигуряват прохлада.
 4. Кройка
  Помислете дали търсите по-вталени кожени мъжки якета, или предпочитате правата кройка, която стои по-свободно.
 5. Размер
  Предлага се голямо разнообразие от размери. Уверете се, че сте избрали точен за вас, за да си осигурите завършена визия, отговаряща на физическите ви характеристики.

Съобразявайки тези фактори, в комбинация с модните тенденции, ще получите елегантно мъжко яке, което да използвате дългосрочно, като част от безброй много визии.

Как да поддържате коженото облекло в идеално състояние?

За да запази дълготрайността си и да остарее по красив начин, кожата има нужда от поддръжка. При правилна грижа, коженото връхно облекло ще се превърне във вечна принадлежност в гардероба ви.

Поддръжката зависи от вида на кожата – естествена или синтетична. Естественият материал е деликатен, изисква съхранение в подходяща среда, лишена от прекомерна влажност и предпоставка за възникване на мухъл. Синтетичният материал е по-податлив на напукване, което изисква чистене със специални препарати.

Най-добре е да съхранявате изделията от кожа далеч от слънчева светлина, защото е много вероятно цветът да избледнее с времето. Освен това, не бива да поставяте мъжкото яке в близост до топлинни източници, защото те могат да изсушат дрехата и да повредят функционалността и външния ѝ вид. Такива източници са радиатор, сушилня, сешоар, конвектор и други.

За да запазите хидратацията на материала и да я предпазите от изсушаване и напукване, може да използвате специален восък за кожа. Този тип импрегнатори предпазват от замърсявания, влага и поддържат еластичността и блясъка 

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *