x
Пътуване из града

Най-красивите паркове за разходка в София

Най-красивите паркове за разходка в София
  • Публикуваномарт 20, 2024

Търсите място на открито сред природата, където да се насладите на зеленината и разходки на чист въздух? Представяме ви някои от най-известните и красивите паркове в София, където да се отдадете на заслужена почивка и да се слеете с природата.

Борисовата градина

Ако търсите уединение сред зеленината или възможност за качествено време, което да прекарате със семейството, приятелите и дори самостоятелно, с книга в ръка, Борисовата градина е перфектното място. Това е най-големият парк в София, намиращ се в централните части на града. Там ще откриете съчетание от зона за отдих и места за забавления. Запознайте се с най-важното, което ще откриете в Борисовата градина:

  • зона за почивка – насладете се на зеленината в тревните площи, отдайте се на пикник или дори на медитация сред природата;
  • спортни зони – за любителите на спорта на открито се предлага фитнес площадка с уреди, лостове и други съоръжения, подходящи за начинаещи или напреднали;
  • детски площадки – за малките посетители са обособени детски площадки, намиращи се на няколко места;
  • езера – сред най-подходящите места за релаксация е прекараното време в близост до вода. В Борисовата градина може да се отдадете на ментална и физическа почивка около езерото “Ариана”, локализирано на входа, или това с лилиите, намиращо се в сърцето на Борисовата градина;
  • забележителности – в цялата градина, освен зеленина и поддържани алеи с цветя и дървета, ще откриете и много паметници на известни българи и чужденци;
  • заведения – на територията на локацията ще откриете ресторанти, кафенета, магазинчета и дори вендинг машини, където да закупите любими храни и напитки.

Всички тези зони и кътчета правят Борисовата градина истинско съкровище, където си заслужава да прекарате почивните дни.

Северен парк

Наскоро реновирана и ремонтирана, тази локация в град София, намираща се в близост до кварталите Надежда и Толстой, е отличното място за отдих сред природата.

Тащ ще се насладите на красиво езеро, заобиколено с много зеленина, алеи с пейки и пъстри цветя и кътове за почивка – заведения и беседки, където да се насладите на хубавото време.

За семействата с деца се предлага и ремонтирана детска площадка с люлки, пързалки и място за игра на открито, а за трениращите – спортна зона с мултифункционални съоръжения.

Ако искате да се откъснете от другите хора и да се доближите максимално много до природата, може да го постигнете като следвате пътеките сред гори от дървета.

За комфорта и сигурността на посетителите вечер има обособено осветление във всеки кът по продължението на алеите.

Южен парк

Освен че се намира на ключова локация, в близост до НДК и булевард “Витоша”, Южният парк има още редица ключови предимства, които го правят популярно и красиво място за отдих и доближаване до природата.

Още на входа на това райско кътче сред природата ще станете свидетели на зеленина, свежест и чистота. С първите крачки ще се натъкнете на емблематичните за мястото фонтани, а в близост са разположени и заведения, където да хапнете или консумирате любима напитка.

В Южния парк има спортни зони, детски площадки, зона с атракции, дълги алеи с много цветя и дървета, пейки и необятни тревни площи за любителите на зеленината.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *